twilightTWILIGHT – Krajina Tieňov

Dnes si povieme niečo o skvelej hre od Ultrasoft-u.Táto hra je zrejme jedna z posledných, alebo aj posledná ktorú Ultrasoft stvoril. Je vyrobená v roku 1995, čo je na nej veľmi vidno.

Svojou 100% hrateľnosťou, výbornými zvukmi a animáciami sa stala “pre mňa” asi tou najlepšou hrou od Ultrasoftu.


A čo je to vlastne za hru? Hra má tri časti, jej dej sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti, kde sa po dlhej ceste po vesmíre preberiete z umelého spánku. Chcete ísť späť na Zem no s nikým ste sa ešte z vesmíru nemohli spojiť. Aj tak sa rozhodnete pristáť a neviete čo sa stalo s ľudskou civilizáciou. A budete sa snažiť to zistiť za každú cenu…..
V tejto recenzii prinášam aj návod na prvú časť. Chcem napísať návody aj na druhú a tretiu časť, ale nechám Vás o tom rozhodnúť v ankete pretože je to hra veľmi známa a možno ste o nej veľa čítali.(a čítať stále to isté nie je potrebné)

234f0d1338_21319475_o2Návod 1.časť

Na začiatku sa objavíte vedľa rakety, k dispozícii máte pílu s diamantovým ostrím. Z dverí rakety zoberiete kontajner. Pokračujte do šiestej obrazovky, pomocou píli odrežte z robota laser, a z jeho hlavnej časti vyberte palivový článok. Vložte palivový článok do kontajnera (pozor najprv ho vložte a nepohnite sa, lebo vás to zabije)

 

151a47f9ef_21319419_o2Vráťte sa do tretej obrazovky a vložte palivový článok do spúšťacieho generátora, následne otvorte dvere a vstúpte dnu.
Ste v malej miestnosti, vidíte niečo ako šachtu do výťahu. Pomocou lasera do nej vypáľte dieru a vstúpte do nej. Zveziete sa dolu a pôjdete vľavo, kde uvidíte dveru.

Vstúpte do dverí a pristúpte k ľavému panelu, použite preskúmať centrálny počítač a tým ho spustíte ho.
Následne vyberiete druhú možnosť- ODBLOKOVAŤ VŠETKY SYSTĚMY.

Výdete späť na povrch a pôjdete do druhej obrazovky, tam otvoríte dvere vojdete do nich.Zvezie vás to zas pod povrch kde budete postupovať vpravo, až uvidíte akéhosi raziaceho robota ovládaného elektronickým mozgom. Pristúpte k nemu a zoberte elektronický mozog.
Vráťte sa na povrch a choďte až do poslednej časti a zvoľte POUŽI elektronický mozog a identifikačné zariadenie, obrazovkou Vám prebliknú samé nuly a jednotky, pred Vami sa otvoria dvere, vojdite dnu…….
Koniec prvej časti, heslo do druhej časti MEGAPOLIS.

Komentáre