42d8473f5b_42396452_o2
Ako hovorí jedna stará legenda, roku pána 1510 vyčíňali v jednom
slovanskom kráľovstve traja zločinci.
Max-Krivá Hlava, Čierny Arpád a Pekelný Zmok títo traja vandali iba vraždili nevinných ľudí, rabovali (a schovávali diaľkový ovládač pozn.).
Keď toho bolo už priveľa dal kráľ Michal všetkých zločincov zlapať a spoločne popraviť, tí však s posledných síl prekliali hrad i kráľa.


Po pár týždňov sa začali v kráľovstve strácať ľudia, po ktorých sa nachádzali iba kostry, na kostru sa zmenil i kráľ Michal a všetci, ktorí nestihli odísť z kráľovstva, hrad ostal opustený plný duchov iba princezná leží položivá v jednej vysokej hradnej veže.

Vaša úloha v hre je počas jednej noci vyhnať z hradu všetky zlé sily, zabiť troch kostlivcov prikovaných v hrade o steny, pripraviť elixír pre princeznú a zachrániť ju… máte nato len jednu noc tak nečakajte…

Takže čo je vlastne hra Kliatba Noci?

Je to SLOVENSKÁ akčno-romanticko-hororová hra napísaná v roku 1993 Microtech systems-om, takže jedna z prvých hier napísaných v Slovenskej Republike.

2f27a4683f_42396531_o2Hra ma zaujala tým že je pomerne nová, je to naša hra, je vynikajúco prevedená a hlavne tým že je zvláštna, strašne zvláštna až výnimočná neviem či existuje podobná hra. Zarazila ma tým, že v zrkadlách vidíte odrazy seba aj protivníkov, úplný nezvyk v takýchto hrách, hru sprevádza krásna AY hudba.

Grafika je nadštandardná,(aj keď prevádzaná z PC)o čom už hovorí len samotný úvodný obrázok aj okolie a protivníci sú skvele nakreslení.
Táto hra má však aj nedostatky, napr. má nevýhodu pre anticheaterov pretože sa mi zdá pridelený rozsah životov strašne malý (keďže po vyčerpaní musíte ísť odznova), stačí vám raz trochu padnúť a už vás niečo dorazí.

Musím ešte ale skritizovať, že niektoré schodiská sa nedajú zísť bez straty aj keď len minima života (mám to overené)a keď chcete rozlúštiť hru a motáte sa tak vás to zabije.
Ale aj napriek tomu musím túto hru odporučiť všetkým čo radi bojujú z kostrami, zbrojnošmi a kňazmi…

Ja s touto hrou momentálne bojujem a pripravujem návod.
Komentáre