pokemini

 

V novembri v roku 2001 vydalo Nintendo  najmenšiu hernú konzolu, ktorá ako médium používala kartridže. Nintendo Pokémon Mini, ktoré sa viezlo na vlne Pokémonov.

 

 

Pokémon mini vyšlo v troch farbách najpopulárnejších pokémonov z Pokémon Silver a Gold: Chikorita Green, Wooper Blue a Smoochum Purple.
A v štyroch krajoch: Severná Amerika (November 2001), Japonsko (December 2001) , Európa (Marec 2002), Austrália (Október 2001 a Október 2002)

Technické údaje:
  • Rozmery: 74mm×58mm×23mm
  • Displej: 96×64 pixel monochrome LCD
  • Váha: 70g
  • 8-bit 4MHz procesor
  • 4 KB RAM zdieľaná s  video pamäťou
  • 1 AAA baterka

Handheld používa na ovládanie 5 tlačítok. Jedno pre spustenie, klasický D-pad pre ovládanie smeru, A a B tlačítka plus tretie C, ktoré sa nachádza v pravom hornom rohu.
Ďalšími vlastnosťami sú infraport pre multiplayer s viacerými hráčmi, hodiny s reálnym časom, akcelerometer a motor pre spätnú silovú väzbu (konzola vibruje).
Návrh bol viac myslený ako detská hračka, než seriózna konzola a snažil sa zarobiť na Pokémon vlne, no jeho životnosť bola veľmi krátka. Posledná hra vyšla len rok po vydaní v Japonsku. Hra dobre pasuje do jednej ruky a veľká časť hier je aj navrhnutá na hranie jednou rukou (Napríklad v pinballe loptičku odrážate pokémonom pomocou stlačenia C tlačítka)

hra

Konzola bola zameraná len na hry s Pokémon tématikou, ktorých spolu vyšlo len desať, avšak nie všetky boli dostupné vo všetkých regiónoch. Pichu Bros. Mini, Pokémon Breeder Mini, Pokémon Racer Mini, Pokémon Puzzle Collection vol. 2 a Togepi´s great adventure vyšli len v Japonsku a sú ťažko zohnatelné.

pinballpuzzle

 

 

 

 

 

 

Najrozšírenejšie bola Pokémon Puzzle Collection, ktorá vyšla vo všetkých krajinách. Po nej Pokémon Party Mini, Pokémon Pinball Mini, Pokémon Zany Cards.

pokeparty

 

Poslednou hrou je Pokémon Shock Tetris,
ktorý sa dal kúpiť len v Európe(vo veľmi malom počte) a v Japonsku.

 

 

 

Avšak fanúšikom sa podarilo systém heknúť a preto je v tejto dobe možné vytvoriť si vlastnú hru, poprípade stiahnuť si už nejakú naprogramovanú.
Viac sa tejto problematike venujú stránky Pokémon-mini.net a PokémonMiniWiki zameraná na technickú stránku konzoly.

Niektoré hry boli zahrnuté aj v hre Pokémon Channel, ktorá bola určená na GameCube a obsahovala aj emulátor samotného Mini.

Pokémon Channel Pokémon mini
Snorlax’s Lunch Time vyšla len na Pokémon Channel
Slowking’s Judge Pokémon Party mini
Chansey’s Dribble Pokémon Party mini
Pokémon Pinball Petit Pokémon Pinball mini
Puzzle Collection Petit Pokémon Puzzle Collection
Pikachu’s Rocket Start Pokémon Party mini

V našej zbierke sa momentálne nachádzajú dve konzoly Wooper Blue a Chikorita Green. A 3 hry (Puzzle Collection, Pinball, Pokémon Party Mini)

tuto

Komentáre