Pocket Monstervlcsnap-2014-03-07-10h40m45s94 – jednoduchá plošinovka, v ktorej je vašim hlavným hrdinom pikachu. Ovládanie je odlišné od ostatných hier na NES a Famicom, keďže neskáčete tlačítkom B, ale A. Tlačítkom B aktivujete bleskový útok, ktorý zničí všetkých nepriateľov na obrazovke. Avšak použite tohto útoku je limitované.

Na začiatku mate 3 takéto útoky, ktoré sa Vám neskôr dopĺňajú pomocou predmetu, ktorý môžte nájsť počas hry (vyzerá asi ako baterka).

Takisto sa nepriatelia dajú zneškodniť pomocou skoku, ale treba pritom dávať pozor, keďže v tejto hre občas nefunguje detekcia kolízií a z Vášho útoku sa tak rýchlo môže stať smrť.

Hra je celkovo spomalená, má oneskorené reakcie a občas ani neviete čo robíte. Dá sa v nej aktivovať “Debug mód”, kedy sa po pauznutí hry môžete pohybovať ľubovoľne vpred alebo vzad, bez toho aby ste museli prechádzať level, takisto sa pomocou tlačítka SELECT dá skočiť priamo do ďalšieho levelu. Ja som tieto možnosti nevyužil a preto som sa  zatiaľ asi nedostal ani do levelu 3 😀 (hral som túto hru prvý krát a iba necelých 30min).

vlcsnap-2014-03-07-10h42m15s195

 

Hra by mala obsahovať 4 svety, v každom 3 levely s hlavným nepriateľom na konci. Keď sa mi ju podarí prejsť celú, zverejním celý priebeh všetkých levelov.

 

 

 

 

 

Tu je malá ukážka ako asi vyzerá  hranie tejto zaujímavej hry :

(Všetky snímky a videá sú z aktuálneho hrania na konzole, nie z emulátora.)

Komentáre
Categories: Hry

Michal

Venujem sa hrám a programovaniu od mladosti. Prvý herný stroj bol klon atari 2600 a klasický čínsky klon. Potom som prešiel na PC platformu s prvou poskladanou 286. Ku konzolám som sa vrátil len pred pár rokmi a začal so zbieraním.